Dingen waarvan je zou denken dat ik ze inmiddels wel zou kunnen (ahum)

Goed, nu jullie allemaal weten hoe fantastisch ik ben *kuch*, leek het me best een goed idee om ook even een paar dingen te belichten die ik dus helemaal niet kan. Zo fair ben ik dan ook wel weer.

1. What is right

Ja sorry, maar ik ben dus zo iemand waarbij iedereen telkens weer “nee, ándere links” krijst. Ik wéét het wel, echt, maar ik moet er altijd over nadenken. Dan zegt iemand “rechts” en dan denk ik: ik schrijf met die hand, dus moet dit wel rechts zijn.

True story: tijdens het afrijden voor mijn rijbewijs ben ik per ongeluk linksaf gegaan ipv rechtsaf EN IK SLAAGDE GEWOON ALSNOG. IDK HOW EITHER.

Untitled

2. What are plants

Planten vinden mij niet lief. Ik krijg al jaren “onverwoestbare” planten op mijn verjaardag, van die cactus- en vetplantdingen, waarbij ze beloven dat ze ook na een barre tocht in een lekke riksja door de woestijn op zoek naar de laatste overlevende Knorfalien overleven … maar die bij mij binnen een halfjaar dus:cactus-3057366_1280

 • letterlijk uit het potje op de grond vallen (HOE DAN)
 • schimmelbaby’s adopteren
 • “ik verschrompel en sterf een pijnlijke dood”-imitaties uitvoeren
 • een stinkbom channelen
 • onuitspreekbaar vage dingen doen als plaksap over de grond sproeien (wtf plant)

Plant & Me = Geen vriendschapsbandjes

3. What is up

Mijn wereldkaartgevoel is raar. Als iemand zegt “ik ga naar Frankrijk”, dan teken ik dat zegmaar in de lucht. En dan is Nederland beneden en Frankrijk omhoog (klik hier voor eerder bewijs). En dan krijst iedereen: HUH DAT KLOPT NIET FRANKRIJK IS RECHTS LINKS NAAR BENEDEN.

Om dan vervolgens te vragen: waar is Rusland (rechts) / Engeland (omhoog) / Noorwegen (omhoog) / Afrika (beneden) / Amerika (links). En dan lachen ze me keihard uit. Ach ja, whatev, de wereldkaart itself klopt ook voor geen hagelslagfunny WANT ROND.

4. What is dance

Theoretisch gezien zou ik best goed moeten zijn in dansen, want:

danceA. Ik heb ritmegevoel en ben best muzikaal (proof: ik heb legit HaFaBra muziekdiploma’s)
B. Ik kan pasjes goed onthouden
C. Mijn conditie is in ordnung

Maar als ik dans ziet het er in het beste geval uit als een les Steps bij de sportschool. Niet echt waar je op zit te wachten. Sierlijk en Soepel en Lenig zijn zegmaar niet echt mijn ding.

5. What are spoilers

Ik ben een watje. There, I said it. En als je denkt “hoezo dat”, hierbij het standaard script:

R: zin om een film te kijken?tenor
Me: sure, welke?
R: ik dacht aan XYZ
Me: okay, ik kijk even!
Me: *zoekt XYZ op Wikipedia*
Me: *leest complete synopsis*
Me: Okay / No way

En ja, dat betekent dus inderdaad dat ik eigenlijk alle films / series kijk, terwijl ik al weet wat er gaat gebeuren (#spoilers) EN HET IS GEWELDIG. Echt, love it. Ik geniet zoveel meer van de films, het is fantastisch.

En voor iedereen die roept “ja maar dan is het nooit een verrassing”: daar hebben we Wie is de Mol voor. Of Heel Holland Bakt. Of boeken, altijd boeken. (ja okay, misschien dat ik soms ook spoilertags lees als ik twijfel over een boek #sorrynotsorry)

6. What is multiplication

Ik beken: ik ken de tafels voor geen meter. En dat terwijl ik mijn tafeldiploma’s in groep 4 allemaal heb gehaald. Wiskunde vond ik afgrijselijk*, want alles duurt natuurlijk best lang als je eerst een minuut moet nadenken over 8×6. Tafels zijn moeilijk man.

*Nachtmerries over SOS, CAS, TOA, want ik had een 4 in een klas met verder 7 tienen, 9 achten, 4 achten en 1 zeven. Geen grapje.
Wat dan wel weer mooi is: ik ben master van de statistiek, want dat zijn gewoon programma’s die je dingen kunt laten doen AND I LOVE BOSSING NUMBERS AROUND TO MAKE SENSE

7. What are clotheschild-in-snowsuit-28867_1280

Er schijnen dus mensen te zijn die thuis rondlopen in gewone kleding?!?

Als ik thuiskom is dit de volgorde: A) jas uit B) schoenen uit C) metamorfose tot 90s awkward hipster wannabe (lees: oversized joggingbroek, oud baggy shirt, uitgelubberde hoodie).

Het is zelfs zo erg dat ik vaak slechts de moeite neem om een andere broek aan te doen als ik even ergens heen moet. Vriendinnen kennen mijn hoodies toch al en zijn nog steeds bevriend, dus so what. En in het openbaar zit mijn jas eroverheen, HOORAY.

8. What is good food

Ik lever nog lever mijn cactus in hoogsteigen persoon af bij de speekselliefhebbende Knorfalien dan de woorden “laten we gezellig uit eten gaan” te horen.

Niet eens omdat ik restaurants afgrijselijk vind (al die mensen en het gekrijs en geschraap en gepiep en geloop en gesmak en die ziekmakende mengeling van geuren en overeager obers die je het restaurant uitkijken of juist nooit meer laten gaan en al die polite conversations die nergens over gaan en afluistermensen en ARRGH), maar omdat de meeste mensen nogal een andere etensvoorkeur hebben (mooi eufemisme wel, dit).

Ik lust dus geen pizza (zompige kaas) of sushi (zeewater). Bedenk nog even dat ik vegetarisch ben – maar gesmolten kaas echt niet te doen vind – en je hebt het plaatje wel een beetje te pakken: me is een grote pretverpester.

Sharpay-Evans-High-School-Musical-GIFs

Overigens kan ik uit eten gaan op z’n tijd enorm waarderen; ik ben dol op kleine tentjes met relatief onbekende keukens. Zo is Ethiopisch eten echt geweldig (met z’n allen een bord vol keuzes en dan met van die pannenkoekdingen eraf pakken: liefde). Oh, en begin niet over de Algerijnse keuken *kwijl*

Knurfterige ik zegt toedels

Volgens mij kan ik prima nog 1000 woorden volschrijven met mijn verdere failures – van het knurfterig lopen op wandelschoenen (en, ik durf het bijna niet te zeggen, van die cushiony wandelsokken) voor mini-avondwandelingetjes tot standaard “heartbeep” zeggen ipv “heartbeat” – maar ik vind het wel weer mooi geweest zo.

Fijne dag nog verder: channel Sharpay and everything will be alright

sharpay

Alle plaatjes zijn weer lui van Pixabay #loveit

2 gedachten over “Dingen waarvan je zou denken dat ik ze inmiddels wel zou kunnen (ahum)

Voeg uw reactie toe

 1. HAHAHA oh god Inge je bent weer geweldig. Ik kan me overigens ook prima vinden: je moet mij niet vragen een plant in levente houden want dat vergeet ik geheid. Like, plant, welke plant… oh shit, plant. De tafels ben ik ook vet slecht in en ik heb er ook nog wel eens een handje van om mezelf te spoileren. En uit eten gaan kan heerlijk, maar ook vet awkward zijn. Dus. Wij zijn soulmates of zo.

  Like

  1. YES VIVIAN YES! Ik word toch wel zo blij van zulke reacties; het is heerlijk om te weten dat er meer mensen zijn die zichzelf spoileren en uit eten niet altijd top vinden en geen plantvriendjes moeten houden.

   Als je nu ook nog problemen hebt met het afbreken van stukjes Tony Chocolonely (of er gewoon een gekneusde vinger aan overhoud, ahum), dan zijn we helemaal soulmates 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: