The good, the rant and the bad rep (heel veel mini reviews)

Iemand vroeg me laatst of ik mijn blog een boekenblog vond. Misschien stom, maar daar had ik dus nog nooit over nagedacht?!

Daarna kwam ik direct in een crisis terecht, want wat versta je precies onder een boekenblog? Like, ik kan echt 1987 definities en regeltjes en eisen bedenken. Het internet blijkbaar ook, want ik ging googlen en would you know it:

tumblr_m496c8mTYL1qgblna
Als Sherlock het niet weet, dan weet niemand het

Hier volgt een lange intro over wel/niet boekenblog en reviews en dingen

Nou ja, toen volgde natuurlijk een discussie met de vraagsteller over mijn blogje.

  • Aan de ene kant: blogjes over courgettesoep of sportbh-drama’s zijn nou niet bepaald erg normaal op boekenblogs (maar ik vind het geweldig om zulke random dingen te schrijven)
  • Aan de andere kant: ik lees (best wel heel veel) boeken en er zijn hier ook boek-gerelateerde blogjes EN NATUURLIJK QUIZJES (want die zijn leven)

Anyway, uiteindelijk kwam degene met de observatie dat het raar was dat ik (bijna) geen reviews van boeken post, want a) ik las toch zoveel en b) dan kon ik veel meer blogjes posten en c) was dat juist niet wat alle boekenblogs met elkaar gemeen hadden?

giphy.gif
* Okay, allereerst: HOE FANTASTISCH IS DEZE GIF. Dan: Hoe doen mensen dit? Like, als ik een boek uitheb, dan heb ik écht geen zin/tijd om direct een blogje te gaan typen. Maar na 2 dagen ben ik al die namen uit het boek echt alweer vergeten (namen zijn moeilijk okay) EN HOE SCHRIJF JE DAN OOIT NOG EEN REVIEW?!

And I was like: dude, weet je hoeveel blogs er zijn met reviews. En weet je hoe goed die mensen allemaal zijn in reviews? En hoe leuk ze het lijken te vinden? En hoe blij uitgeverijmensen met al die mensen zijn? So then why would I write reviews?!

Ik bedoel: ik kan best reviews schrijven (PROOF) en ik vind het ook best leuk, maar het kost gewoon zoveel tijd (???) en ik heb nooit zin om ervoor te gaan zitten*? Soms heb ik superveel zin om een review te schrijven, meestal om 2 redenen:

  1. IK. MOET. RANTEN.
  2. IK. MOET. FANGIRLEN.

Maar dat komt er ook gewoon niet echt heel erg vaak van, want dan vergeet ik het weer of ben ik al wezen ranten/fangirlen en vind ik het wel weer goed.

We komen nu eindelijk bij een soort-van clue uit

… waardoor er dus geen reviews online komen. Vind ik dat erg?

giphy.gif

HAHAHAHAHAHA nee.

Nou ja, soms? Sommige boeken zie ik namelijk weinig (of gewoon nooit) langskomen and I’m like: READ DA BOOK GUYS, IT’S NICE/GOOD/AWESOME. Of iedereen vind een boek goed and I’m like: THE REP THO. WHY YOU GUYS LOVIN’ THIS. THIS IS AWFUL.

En nu had ik dus een idee: ik schrijf gewoon mini-reviews! Op Goodreads probeer ik mezelf te dwingen om na het lezen twee regels te schrijven, dus waarom zou ik niet net zoiets hier doen en dan gewoon 10 ofzo tegelijkertijd? I’m making this up as I go, dus we zullen hier hoeveel ik er vandaag doorheen ga rammen. Veel succes alvast.

JAAAAAA! MINI BABY REVIEWS, THEY’RE SO CUTE AWWWW

Okay, disclaimers:

  1. Ik link alle boeken naar Goodreads, waar je alle info kunt vinden (ja sorry, de post is echt al lang genoeg)
  2. Als er staat “The Goodreads”, dan heb ik die twee regels dus gewoon letterlijk gekopieerd van mijn Goodreads (#lui)
  3. Als er er ergens “The Spoiler” staat, dan IS DAT DUS EEN SPOILER. Selecteer op eigen risico

Geektastic: Stories from the Nerd Herd edited by Holly Black (Goodreads)

5530930

The Perfect
Je kunt echt precies één short story lezen in bed, waardoor je niet te laat gaat slapen. Ideaal voor drukke weken, I’m telling you.

The Annoying
Sommige verhalen waren best slecht, maar misschien kwam dat ook omdat ik niets wist van sommige fandoms en het daarom niet grappig was?! Dunno.

The Goodreads
1. Short stories are excellent bed-time stories.
2. Some short stories are more excellent than others.
3. Stories are geeky. Me? Not so much really?!


One of Us Is Lying by Karen McManus (Goodreads)

32571395

The Awesome
Major The Breakfast Club vibes. Ja, ook wel cliché, maar de fijne, heerlijke variant ervan.

The Goodreads (aka The Rant)
Me throughout the first part: nothing new, but fun and exciting enough.
Me throughout the final part: WHY DID YOU RUIN EVERYTHING. I really didn’t need another book with harmful, problematic rep. The world doesn’t either.

The Spoiler:
Goed, de uiteindelijke plottwist is dus dat Simon alles zelf in scene heeft gezet als een soort master school shooting – maar dan anders. En dit heeft hij gedaan omdat hij depressief was. SAY WHAT. I just can’t.

Hoe kun je nu depressiviteit gebruiken als a) een plottwist, want mental illness is superleuk om te gebruiken als een spannend mysterie?!?!?! en b) een motief voor een best wel horrible bijna terrorisme daad. I mean, hij keurt school shootings goed en dit ga je linken aan depressiviteit? FAJ;KLJF A;LKF JA;DFKJ

Daarbij had ik ook een beetje issues met het hele coming-out verhaal van Cooper, want ook dit werd naar mijn idee gebruikt als een ‘interessante/shocking’ plottwist en dat vind ik dus niet okay.


Turtles all the way down by John Green (Goodreads)

35504431

The Cover
De titel vond ik van tevoren al vet leuk WANT SCHILDPADDEN en na het lezen vind ik het echt briljant gekozen. De cover zelf is foeilelijk.

The AF;LKJA F; LKAJF;AL JF GOOD
Het was super realistisch en Aza was zo’n fijne hoofdpersoon en de rep was echt A+ en er zaten fantastische feitjes in en Aza was gewoon mijn bae okay.

The Goodreads
First John Green book I like, so of course I love it.
I did want to rip out the last page though. But then I also don’t. Ugh, why you do this.

The Kinda Bad
DIE LAATSTE PAGINA. En (spoiler) dat stukje waarbij Daisy die opmerking plaatst over “hoe goed zij wel niet is dat ze vrienden is met iemand zo moeilijk als Aza” is echt not done MAAR DAT IS INEENS WEER GOED AND I’M LIKE NO WAY JOSE.


Wing Jones by Katherine Webber (Goodreads)

25909375

The Cover
HIJ HEEFT PAARS/ROZE BLADZIJDEN EN HET IS SOOO PRETTY #COVERBUY

The Run-down
Het gaat over hardlopen, dus ik was niet normaal happy. Wing zelf is biracial en heeft een ‘ander’ bodytype en de rep was awesome. Het plot was ook best wel goed, maar met ‘best wel goed’ houdt het ook echt op. Helaas.

The Goodreads
There were some awesome things about this book. And some things that could have been decidedly more awesome.


Harry Potter and the Philosopher’s Stone by J.K. Rowling – Audiobook, narrated by Stephen Fry

cover1200x1200

The Known
HARRY POTTER IS AWESOME

The Unknown
De audiobooks maken Harry Potter nog geweldiger. Stephen Fry heeft overal andere stemmetjes voor and I’m in love. Ineens vallen je ook andere dingen op en het is gewoon zo leuk jongens DOE DIT OOK (ik luister altijd tijdens mijn avondwandelingdingetje)

The Goodreads
*heb ik niet blijkbaar. Okay dan*


Ik vind het wel weer mooi geweest zo, dus doei.

giphy

 

 

5 gedachten over “The good, the rant and the bad rep (heel veel mini reviews)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: