Soep voor booklovers

Is dit gewoon een foodblog geworden?! Nou, ja nee. Het is een gewoon een booklifewhatever blog.

Waarom het wel echtecht een booklover soep is:

 1. Hij is met 30 minuten klaar, maar je hoeft maar 5 minuten iets te doen = meer leestijd. 
 2. Deze soep maak je met wel 3 ingrediënten en die zijn allemaal spotgoedkoop, dus je houdt money over = meer geld om boeken te kopen. 
 3. Het is supergezond en verantwoord en kan met eigenlijk alle diëten/allergieën/dingen, dus je leeft langer* = meer tijd om je TBR ooit af te krijgen (of groter te maken).
 4. Hij is geblenderd, dus je kunt hem zelfs met een rietje drinken = je kunt lezen tijdens het eten zonder bang te zijn dat je knoeit in je boek (ja, dat is echt een dingetje). 
 5. HET IS GEWOON SUPERLEKKER OKAY.

*Niet wetenschappelijk bewezen. Eigenlijk is er compleet geen bewijs, behalve het feit dat groente gezond is en er verder niets in zit en het leuk klinkt. Dus ja.

Goed, wat zit er dan in?

Zoals ik al zei, er zit bijna niets in deze soep #puurnatuur enzo. Maar wat je wel nodig hebt:

 • courgette
 • ui
 • knoflook (maar kan ook prima zonder eigenlijk)
 • water
 • bouillonpoeder/blokjes
 • evt. room/melk
 • een blenderachtig ding
img_1073-e1499591752522.jpg
Wauw, wat een fantastische foto. Zonder filter ook, want puur & eerlijk en al dat soort shizzle (en omdat ik lui ben, duh)

Wauw, wát een lijst! En voor je weggaat omdat je denkt “COURGETTE, AAAAH”, denk niet dat ik dat nog niet eerder heb gehoord. Dit is mijn go-to soep en niemand kent het en niemand schijnt eraan te willen vanwege honderd vage redenen, tot ze het proeven. Een selectie van reacties van mensen die ik deze soep door de strot heb geduwd*:

“Dit smaakt helemaal niet naar courgette!”
“Wauw, dit is … soortvanbestwel lekker?”
“Can I have seconds?”
“Dus, hoe maak je dit ook alweer precies?”
“Hé, dit is eigenlijk helemaal niet vies.”

Ik geloof het zelf ook bijna niet, maar er is nog niemand geweest die het vies vond. Oftewel: doe je bookloving hart een plezier en probeer het.

*Nou ja, ik duwde het niet letterlijk door de strot, alleen door de mond.

Hoe maak je dit befaamde soepje?

Een stappenplan met prachtige foto’s:

 1. Snijd de ui en knoflook en pleur ze met wat water/olie/boter in een pan om te fruiten. Ik gooi er altijd wat kurkuma en zwarte peper bij, omdat dat gezond schijnt te zijn (maar ik vind het vooral lekker, het maakt het een beetje kruidiger)IMG_1075
 2. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Als je daarmee klaar bent, is de ui vaak al een beetje glaziger geworden en dus kun je de courgette ook in de pan mikken:IMG_1076
 3. Roer nu de courgette erdoorheen en laat het even 5 minuten meepruttelen. Intussen kun je gewoon iets anders gaan doen, want er gebeurt echt niets interessants. IMG_1077
 4. Top! Nu gooien we er water en bouillonblokjes bij. Als je 1 courgette hebt, kan er ongeveer 500 ml water bij. Kijk even op de verpakking van je bouillon hoeveel erbij moet en doe dat gewoon (ik heb poeder en ik pleur er 2 kleine lepeltjes in en nog wat zout, at random)IMG_1078
 5. Kookt het water? Mooi, zet hem laag (hij moet zo’n babypruttelgeluidje maken), deksel erop en 20 minuten wachten. Spannend man.

  IMG_1079
  Ode aan de weerspiegeling, die mijn Hogwarts pyjama laat zien #hetwasochtendokay #Gryffindorproud
 6.  Na 20 minuten zet je de pan in de gootsteen (interessant, dit)IMG_1080
 7. Dan pak je de blender en maak je het smooth.IMG_1081
 8. Je wacht tot de bubbels een beetje weg zijn en dan ga je proeven en verander je nog dingen. Ik ben daar overigens te lui voor, ik zet altijd gewoon zout/peper/room op tafel et voilà: keuzemenu. Altijd goed.IMG_1082
 9. ETEN. ETEN. ETEN.

Ja, hier moet dus eigenlijk een plaatje komen van de soep in soepkommetjes, maar ik nam de pan mee naar de camping om daar op te warmen en het was vet gezellig en toen heb ik er nooit meer aan gedacht om een foto te maken #(food)bloggerfail.

Voor de doorscrollmensen onder ons (ik dus)

Ingrediënten (maaltijd voor 2 personen of gewoon een kommetje voor 3/4 personen met de lunch. Grotere courgette/twee courgette’s = wat meer water = meer soep = altijd goed)

1 courgette, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 ml water, bouillon, evt. een beetje room

Zo doe je dat:

 1. Snijd de ui en knoflook en laat ze fruiten in een pan tot ze wat glazig zijn (voeg evt. kurkuma en zwarte peper toe voor een wat kruidigere smaak).
 2. Was en snijd de courgette. Gooi de blokjes in de pan en fruit ze 5 minuutjes mee.
 3. Gooi nu ongeveer 500 ml water in de pan. Kijk op de verpakking van je bouillonspul en gooi die hoeveelheid erbij. Of doe iets minder en nog wat zout. Whatever.
 4. Breng alles aan de kook en draai het gas vervolgens laag. Laat het 20 minuten doorpruttelen.
 5. Pureer/blender de soep. Gooi er evt. nog wat room/kruiden in, of zet die gewoon op tafel. Serveer de soep.

Bon appetit!

Ps. Nee, ik kon echt geen meer cliché einde bedenken. Of lelijkere foto’s maken. Of het professioneler beschrijven. Maar de soep is lekker (makkelijk), dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: