A;LKFJA ;LKJFA ; SO FUDGING CUTE: When Dimple met Rishi

Dimple - CopyDe titel is eigenlijk de beste samenvatting van When Dimple met Rishi van Sandhya Menon die ik kan geven, but I’ll try.

Het boek gaat over twee Indian-American teenagers die allebei naar een tech summerschool in San Francisco gaan om te leren hoe ze een app moeten maken. Hun ouders hebben ze expres daarheen gestuurd, omdat ze ze aan elkaar gekoppeld hebben (arranged marriage). Rishi weet dit, Dimple niet. BOEM.

En ja, het boek is net zo tof en leuk en schattig als het lijkt en ik weet echt niet waar ik moet beginnen, dus ik maak gewoon een awesome list:


Dimple en Rishi zijn legit nerds.

Dimple is – niet zo verrassend gezien de summerschool – super into coding en apps en techniek. Rishi tekent zijn eigen comics en karakters (Aditya <3), maar durft hier niet echt voor uit te komen.

ZIE DIE COVER.

Ik word er echt happy van. Die kleuren. De henna. IJskoffie. Handgeschreven titel. DIE LACH.

Indian-American Pride

Zo’n positieve sfeer rondom het hele Indiase / arranged marriage concept. Echt, ZO BLIJ HIERMEE. Alles was verder ook gewoon superleuk, met alle Hindi zinnen en Bollywood dansen en outfits en beti’s. Ook vond ik het mooi om te lezen hoeveel verschil er zat in het “verbonden zijn met India”.

Rishi wil echt de familienaam en eer hoog houden, vindt een arranged marriage helemaal mooi en kiest ervoor om engineering te gaan studeren om zijn ouders blij te maken (want stabiele baan). Dimple wil haar studie en een goede baan. Oftewel: ze wil dus echt nooit niet trouwen en al helemáál niet met een I.I.H. (Ideal Indian Husband) … en dat vertelt ze haar moeder ook gewoon #Dimpleforpresident

Het allermooiste hieraan? De ouders in dit boek zijn niet evil, ze willen het beste voor hun kinderen en natuurlijk schieten ze hierin weleens door, maar ze doen ook hun best om te begrijpen waarom zij wat anders willen door te luisteren en met ze te praten. Het is niet: marry or you’re dead. Echt, wat een verademing.

indian.gif

“Hello, future wife”

HET IS ZO GRAPPIG. Like, als Rishi Dimple voor het eerst ziet, is het eerste dat hij zegt: “Hello future wife, I can’t wait to get started on the rest of our lives.”

I JUST CAN’T IT’S TOO PRECIOUS. Nog mooier: Dimple heeft een ijskoffie vast. Ja. Ja dat.

Ik ship, jij shipt, wij shippen.

Je gaat echt van deze twee houden en ook de rest van de personages is goed uitgewerkt. Nou ja, de meeste dan (#nospoilershere). Maar Dimple en Rishi zijn echt ❤ ❤ ❤

bunnyy
HAHAHA … of course I’m not done with bunny GIFs yet

Gimme dem tabs

Het verhaal is best voorspelbaar – dat weet je van tevoren – maar de ontwikkeling in het verhaal is zo mooi om te zien en er zijn van die kleine momenten waarbij je echt denkt: DAT. PRECIES DAT. Daar houd ik van.

Zo gaan ze naar een mini comic con (aaaah) en wil Rishi daar eigenlijk meteen weer weg, waarop Dimple zegt: “Are you afraid that you don’t belong here? Or that you do?” Zo puur, zo mooi ❤


Was alles dan perfect? Nope, dat niet. Zo vond ik het zelf echt zonde dat we heel weinig horen over Insomnia Con zelf (de summerschool), terwijl ze daar echt veel mee bezig zijn en ook echt een onwijs tof idee hebben. Like, ik wil gewoon horen hoe ze aan het coden zijn en waar ze vastlopen en hoe de interface werkt en JUST TALK NERDY TO ME, ‘kay?

Maar then again, you can’t have it all. Ik las het boek buiten in de zon (laf de zon) en het was echt het meest perfecte zomerboek van het afgelopen jaar. Fijne rep, niet te veel nadenken, happy, fudging cute en did I mention BOLLYWOOD DANCING

dancer-03.gif
Trouwens, alleen om de namen zou ik dit boek al lezen. Want Dimple. HOE LEUK IS DIE NAAM?!

Even off topic, maar recensies schrijven is ZO moeilijk?! Ik doe het eigenlijk nooit, maar ik wil mezelf toch uitdagen om het te doen met nieuwe/meer onbekende boeken.  Waarom weet ik ook niet, want ik wil er verder niets mee ofzo maar okay. Iemand nog OMG-dit-veranderde-mijn-hele-recensieleven tips? I’LL TRADE YOU BUNNY GIFS ^^

Een gedachte over “A;LKFJA ;LKJFA ; SO FUDGING CUTE: When Dimple met Rishi

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: