Over het feit dat er dus eigenlijk best wel heel veel goede mensen zijn

Ik zat gisteren in de trein en ik moest vet nodig naar de wc. Goed begin dit. Anyway, dat is eigenlijk niet zo heel verwonderlijk want ik heb a) een mini blaas en b) het was fudging warm dus mijn dopper was al drie keer leeg en c) het was een reis van bijna 3 uur en d) er zat een jongen twee rijen voor me met een flesje water te klotsen (wáárom doen mensen dat?!) en e) MENSEN MOETEN SOMS PLASSEN.

tumblr_o7t23ot2ui1vud05xo1_400
* I choose to believe so AND NOOOO PLEASE DON’T TELL ME ABOUT TIMES IT WAS WORSE THAN THIS CAN’T HANDLE THAT.

In de trein naar de wc gaan vind ik alleen altijd wel een beetje een dingetje, maar na een hokje dat behangen was met diarree kan het nooit erger worden*.

Het gaat hier helemaal niet om dat pissen, maar om het feit dat ik dus altijd mijn tas gewoon in de trein laat liggen als ik twee minuten oprot naar de gang. En gisteren was er dus wéér een conducteur met commentaar. Dat ging zo:


*conducteur staat bij mijn rij als ik binnen kom lopen*
“Zijn die spullen van jou?”

“Ja, ik moest even naar de wc, maar hier is mijn ov-kaart”

*negeert mijn ov-kaart totaal*
“Dat moet je dus echt nooit, nooit, nóóit doen. Je weet niet half wat voor soort mensen er in de trein zitten.”

“Actually, I do. People like me.”
*geeft conducteur nogmaals mijn ov-kaart aan*


Ja, ik praat in het echte leven dus ook ook echt half Engels/half Nederlands, maar het gaat erom dat ik echt megavaak word aangesproken op het feit dat ik mensen niet moet vertrouwen.

Hier begint de rant so stop while you still can

Niet alleen in de trein, maar ook als ik even iets aflever bij een vriendin en mijn fiets op de stoep neerzet en niet op slot zet WANT HALLO IK STA DRIE METER VERDEROP. Of omdat ik de deur van mijn kamer nooit op slot doe WANT IK WOON OP ZOLDER EN DE VOORDEUR ZIT OP SLOT EN HOEZO ZOU MIJN HUISGENOOTJE DAAR NAAR BINNEN GAAN. Of zelfs als ik eten in de koelkast leg en daar niet elke dag mijn naam + de datum opschrijf WANT AIN’T NOBODY GOT TIME FOR THAT.

Ik ben echt voor alles uitgemaakt, waarvan naïef en goedgelovig nog positief zijn, maar ik zie echt legit niet in wat ik anders zou moeten doen. Ik bedoel, hoezo zou iemand in 2 minuten in een rijdende trein in een coupé vol met mensen in mijn tas gaan zitten neuzen? Zelfs al zou je iets pakken, dan kun je alsnog niet wegrennen WANT DE TREIN RIJDT. HOE DOM BEN JE DAN.

En nee, niemand heeft in al die jaren nog mijn tas, mijn fiets, of iets anders gestolen of ook maar even geleend zonder het te vragen. En ja, iemand heeft wel eens een appel opgegeten. En nee, ik ben niet de Boze Heks en zij is niet Sneeuwwitje. Zij was gewoon iemand die even niet goed nadacht en honger had en een appel at. Big deal.

Hier word ik sappy en cliché

Technicalities aside: waarom vertrouwen we elkaar niet meer? En ja, ik weet heus wel dat er nare dingen gebeuren in de wereld, maar als we elkaar niet meer vertrouwen is volgens mij het einde in zicht. Lekker dramatisch weer, ik weet het, maar ik ken zoveel mooie en lieve en leuke en gewoon prachtige mensen en nee, meneer de conducteur, als ik naar mensen kijk zie ik niet “een bepaald soort mensen”. Ik weet dat dat in onze maatschappij lang niet altijd makkelijk is en ja, ook ik heb soms een automatische reactie waar ik niet bepaald trots op ben, maar dat lijkt mij dus juist des te meer reden om altijd van het goede in mensen uit te gaan.

Mijn levensmotto is “always be a little kinder than necessary” en ik kan je vertellen dat dat echt al een stuk meer heeft opgeleverd dan een opgegeten appel. Zo was ik gisteren na die treinreis voor het eerst in 10 jaar (en voor de tweede keer ooit) in Rotterdam en moest ik met de metro. DE METRO. Ik voelde me echt net een toerist in New York en natuurlijk was het spitsuur en ik dacht dat ik de goede metro had maar toen kwam er zo’n bandje met de route en HET WAS DUS DE VERKEERDE METRO en ik was dik in paniek maar de deuren waren al dicht en toen was er een meneer die naar me toekwam en vertelde dat het bandje fout was en dat hij deze rit al 4 jaar elke werkdag maakt en vervolgens vertelde* hij de juiste stop bij elke fout omgeroepen stop op het bandje. Held.

rainbow_bunny___bigger_size_by_danny_the_rabbit.gif
* Ik weet gewoon dat jullie dit niet gaan geloven MAAR HIJ DEED EEN ROBOTSTEM. HET WAS ZO COOL?!

Dus nee, meneer de conducteur, ik heb geen idee “wat voor soort mensen” er in de trein zitten en I couldn’t give a donut. Mensen zijn uniek, de wereld is mooi. Om af te sluiten met superveel clichés die zo waar zijn dat ik ze niet wil gebruiken maar het is mijn blog so deal with it: sta open voor mensen, have a little faith, don’t let one bad thing get you down en natuurlijk: always be a little kinder than necessary ❤

2 gedachten over “Over het feit dat er dus eigenlijk best wel heel veel goede mensen zijn

Voeg uw reactie toe

  1. Dit is zo geweldig, want je hebt zo ontzettend gelijk. We vergeten zo makkelijk dat ontzettend veel mensen goed zijn en gaan veel te veel mee in de angst en wantrouwen die heersen. Ik ben echt blij dat je dit blogje geschreven hebt, Inge. Soms is een reality check heel erg fijn! ❤

    Liked by 1 persoon

    1. Het is ook zo moeilijk soms! Ik probeer het echt, maar dagnabbit, wat is het af en toe lastig om niet mee te gaan met alle angst en wantrouwen in de wereld. Dan is het fijn om blogjes te schrijven om jezelf er nog eens extra aan te herinneren 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: